zaterdag 27 april 2013

vermakelijk slecht

'Those other girls must be crazy if they think they are gonna beat my honey boo boo child'.

Toddlers and Tiaras, het welbekende programma op TLC waarbij kleine kinderen (en met klein bedoel ik echt hééél klein) worden omgetoverd tot schoonheidsidealen.Hoe slecht het programma is, zo vermakelijk is het dan ook wel weer!

Vaak zijn het die moeders die hun kinderen als ware getrainde barbiepoppen mee laten doen aan missverkiezingen. Grappig is dat deze moeders geen enkele overeenkomst hebben met het 'prachtige uiterlijk' van hun kleine miss-jes, integendeel ze zijn het tegenovergestelde.

Zo kwam ik laatst ook Alana thompson en haar familie tegen in het programma 'here comes honey boo boo'. De serie gaat over het kleine meisje Alana dat in de wereld van de missverkiezingen is beland. Samen met haar familie, en dan vooral haar moeder, is ze in strijd om Queen van elke missverkiezing te worden. Het leuke aan dit programma is, is dat het zo onwerkelijk is dat de Moeder van Alana haar laat meedoen aan de missverkiezingen, dat het eigenlijk best wel heel erg vermakelijk wordt.
Mocht je nog nooit van de serie gehoord hebben, hieronder een foto van de kleine meid en haar moeder  voor wat meer inleving in de zaak. 




Ik ben zeker geen voorstander van het feit dat peuters en kleuters tegen hun wil om kunnen worden getoverd naar een uiterlijk dat hoort bij een 20-jarige, maar toch vind ik dit soort programma's erg vermakelijk. Ik denk dat dit soort reality-tv me aantrekt omdat het net een soort sprookje is, het is in mijn ogen namelijk héél erg onwerkelijk! 

En omdat de mama van Honey Boo Boo nog wel het meest vermakelijk is, 
hier een filmpje van haar!

donderdag 25 april 2013

Geld maakt gelukkig

We leven in een wereld waarin we alles willen hebben. We zijn als mens gebouwd om jaloers te zijn op mensen. Denk je nu.. 'ik ben nooit jaloers', dan zul je het goed mis hebben, want zo zijn wij mensen nu eenmaal.

Als ik weer eens mijn socialmedia gebreken moet bijwerken, kom ik vaak dingen tegen zoals 'the best things in life are free', 'geld maakt niet gelukkig', en vele versies daarop. Natuurlijk zit er wel een kern van waarheid in deze 'quotes', maar ze zijn niet helemaal waar. Het is natuurlijk zo dat de kleine dingen de mens ook plezieren, zoals een lekkere warme zonnestraal of een ferme handdruk van je opa. Maar het is niet zo dat we moeten denken dat geld geen waarde heeft aan ons 'blijheidsgehalte'. 

Geld is natuurlijk een lastige kwestie, maar het maakt alles wel even gemakkelijker. Zo hebben we geen ruzie's meer over de ruilproducten zoals vroeger, en hebben we duidelijke regels hoe we dingen kunnen kopen en krijgen. Geld maakt natuurlijk ook een hoop problemen, maar die zijn er zonder geld ook wel.

Als je nu denkt dat ik in mijn leven alleen maar gefocust ben en geloof in het plezier van geld, dan heb je het een klein beetje fout. Natuurlijk geloof ook ik in de quote 'the best things in life are free', maar we kunnen niet ontkennen dat geld alles een hoop makkelijker maakt. 

Dus, mocht je na mijn verhaal denken 'ik heb geen geld nodig om mijzelf te plezieren', dan denk ik dat je het goed mis hebt, want zonder geld ben je in onze ultramoderne tijd nergens! En als je even logisch  nadenkt, bijna ieder mens werkt, voor GELD. Als we geen geld zouden krijgen, zouden we namelijk niet werken.
En dat de een nou meer geld heeft dan de ander, dat is natuurlijk weer een ander verhaal. Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. 





maandag 15 april 2013

sound of the sea

'Er zit een slakje in de schelp die in je oor het geluid van de zee fluistert, hoor je hem?'.

Je kent het moment vast wel van vroeger (of nu), het geluid dat je kreeg als je, je oor tegen een schelp aanhield. Fantastisch was de ervaring op dat moment, en hoe kon het dat je zomaar de zee hoorde, terwijl je niet eens in de buurt was van de zee?

Nu ben ik oud en wijs, en heb ik al genoeg verhalen gehoord over hoe het nou echt kan dat je de zee hoort. Maar vroeger werd me iets heel anders wijsgemaakt.

Als ik een paar dagen dat ik naar het strand was geweest mijn oor tegen de schelp aanhield, hoorde ik de zee nog steeds. Toen ik nog lief en onschuldig was geloofde ik mijn ouders op hun woord, en keek dus niet raar op toen ze vertelden dat er een slakje in de schelp zat, die in mijn oor het geluid van de zee fluisterde. 
Achteraf schud ik mijn hoofd, meerdere malen zelfs.

Ik moet bekennen dat ik nu ook nog eens aan mijn schelpen luister, hoe vreemd het er ook uitziet, maar het is in ieder geval een mooie herinnering. 


betalen moet je, gratis mag je

Tegenwoordig denken we alleen maar aan geld. Geld laat immers de wereld draaien, of niet?

Je kent het wel, je blaas staat op knappen en tevergeefs zoek je de dichtstbijzijnde wc op. Als je eindelijk iets hebt gevonden waar je legaal je 'lading' kunt lozen, zie je weer iets staan wat je liever niet ziet. '50 cent' '30 cent' '20 cent', je kunt het je zo gek nog niet bedenken, maar naar de wc gaan kost geld. We leven in een samenleving waar we moeten betalen voor een wc, jammer weer. Natuurlijk wil je ook een schone wc hebben, maar 1 euro voor 1 minuut wc lijkt me ook weer wat overdreven. 

Niet alleen het naar de wc gaan kost geld, denk maar eens aan een dagje Amsterdam. Als je op de welbekende dam loopt ben je vast wel eens de stripfiguren, superhelden en alternatieve types tegengekomen waar je mee op de foto kunt. MAAR dan moet je wel eerst even betalen. 
Ook ik wilde graag op de foto, en omdat ik sociaal en solidair was betaalde ik. Ik betaalde maar liefst 10 cent, want ja, geld is geld hé?

Ik denk dat we over een paar honderd jaar, moeten gaan betalen voor een 'schepje lucht'. Zo dat als we dan het huis uitgaan, dat je per 5 minuten dat je buiten bent 50 cent moet betalen. Alles kan, zolang je maar betaald. 

Maar toch klem ik me vast aan de wijze , veel te veel geposte, socialmedia quote:  the best things in life are free.

Om niet het hele Nederlandse betalingsstelsel diep de grond in te boren, betalen kan natuurlijk geen kwaad, zolang je maar waar krijgt voor je geld. 





zaterdag 13 april 2013

Disneyherinneringen

Als je een vette jeugd hebt gehad, waren Disney films daar zeker deel van. Hierbij wil ik je persoonlijk bedanken Walt Disney!

Het begon allemaal met Walt Disney die in 1901 als kleine jonge man op de aarde werd neergezet. Na een aantal jaren kreeg hij het fantastische idee om filmpjes te ontwikkelen vol met dieren, die uiteindelijk heuse tekenfilms werden. Beste man, ook al beste je nu niet meer, ik denk dat veel mensen een prettige jeugd hebben gehad door de ideeën die jij destijds had. 

Ook ik was een kind met een jeugd vol Disneyfilms en plezier, en ook nu kijk ik nog met smart naar dingen waar voor ik eigenlijk veel te groot ben. 
Maar niet alleen de films waren leuk, vaak zaten er ook nog wijze quotes tussen die ik regelmatig op facebook en twitter voorbij zie komen.

Later zit ik op de bank met mijn kleinkinderen, en vertel ik over de TV van vroeger. Terwijl mijn kleinkinderen de hele dag door GTST kijken en programma's zoals herken de homo, zal ik ze vertellen over mijn goede oude tijd. 







donderdag 11 april 2013

kamehamehawattes?

Er wordt nog steeds vaak op de vind ik leuk buttons geklikt voor de welbekende harlem shake, maar de wereld maakt zich al klaar voor een nieuwe hype : kamehameha welteverstaan. 

Jaren lang heb ik toegezien op het feit dat mijn broertje de afleveringen van dragon ball Z bekeek, en nu kan ik eindelijk mijn kennis over dit programma uiten in foto's. Ja beste dames en heren, sinds kort is er weer een nieuwe hype uit Japan overgevlogen, kamehameha is de naam. Van echte kenners op het internet heb ik begrepen dat dit het nadoen van de signature move uit dragon ball z is (geen idee wat dit überhaupt is). 

Het idee is dat men .... nouja uit te leggen valt het niet echt, dus bekijk de foto's maar; 




Ik gok dat het idee is dat er een iemand op de grond blijft staan, en dat de rest van de mensen doet alsof hij wordt aangevallen door de enorme krachten van de op de grond staande persoon? Tenminste, zo'n idee kreeg ik toen ik de foto's zag.
Of ik degene ben die deze hype volop gaat uitvoeren? Ik heb werkelijk geen idee, maar het is in ieder geval het bekijken waard!
Grote portie respect overigens voor de mensen die zo hoog (en goed) kunnen springen. 

Ode aan weheartit.nl

 


Soms is het gewoon heel erg fijn om even lekker je tijd te verspillen aan het kijken van plaatjes. En mocht je het nog niet weten, er bestaat al even een fantastische site voor plaatjes die van overal en nog wat plaatsen van de wereld op een site staan. Klinkt best aannemelijk toch? www.weheartit.com is de naam van de site, en ik moet toegeven dat ik ook een aardig deel van mijn tijd verspil aan deze site! 
Dus dikke duim voor de makers van weheartit, en op naar nog meer vette quotes en plaatjes!